top of page

Speciale machines

​Lockmachine

Industriële lockmachine

Coverlockmachine

Industriële vrije arm leermachine

Lockmachine

Een lockmachine naait, snijdt en werkt de rand van de stof tegelijkertijd af.

Dit geeft een mooie professionele afwerking. Zeer geschikt om twee stukken stof aan elkaar te naaien, zoals bijvoorbeeld de zijnaden van een jurk, rok, t-shirt, broek enzovoorts. De lockmachine heeft 4 klossen, waarvan 2 voor de naalden en 2 voor de boven- en ondergrijper. De lockmachine kan iets sneller naaien dan een doorsnee hobby naaimachine.

 

De lockmachine heeft een differentieel transport. Mede door deze knop is de lockmachine heel geschikt om op een professionele manier tricot stof af te werken.

Industriële lockmachine Te Koop

Een industriële lockmachine naait, snijdt en werkt de rand van de stof tegelijkertijd af. 

Zeer geschikt om twee stukken stof aan elkaar te naaien, zoals bijvoorbeeld de naden van kussens, gordijnen, kleden, broeken, jurken enzovoorts. De lockmachine heeft 5 klossen: twee voor de naalden en drie voor de grijpers. Doordat deze lockmachine 5 klossen tegelijk kan bedienen kan deze machine tegelijkertijd een naad afwerken als een kettingsteek naaien. Erg geschikt voor bijvoorbeeld het naaien van jeans (spijkerbroeken).

 

De industriële lockmachine naait zeer snel en is alleen geschikt voor personen die veel ervaring hebben met naaien en locken.

 

Vergelijking hobby en industriële lockmachine

De hobby lockmachine naait op een redelijk normaal tempo, de industriële lockmachine naait zeer snel. Voor de industriële lockmachine heb je veel naaiervaring nodig, voor de hobby lockmachine geldt dat niet. De hobby lockmachine heeft 4 klossen en de industriële heeft 5 klossen. Met de industriële lockmachine kun je daardoor naast het aan elkaar en afwerken van de naad tegelijkertijd een kettingsteek mee naaien.

Coverlockmachine

De coverlockmachine werkt de zoom professioneel af.

De coverlock gebruik je als je een zoom op een professionele manier wilt afwerken met 2  (3 klossen) of 3 (4 klossen) rechte stiknaden aan de bovenkant een een locksteek aan de achterkant. Deze afwerking zie je veel bij t shirts en tricot jurken. In tegenstelling tot een lockmachine snijdt de coverlock de stof niet af. Met de coverlock kun ook een kettingsteek (2 klossen) naaien.

Industriële vrije arm leer en jeans machine

Deze machine heeft een drievoudig transport waardoor je hele dikke stof zoals leer of denimstof (spijkerbroeken) met deze machine kunt naaien.

De machine heeft speciale dikke naalden voor leer en voor andere dikke stoffen. Je kunt ongeveer 4 á 5 lagen stof op elkaar naaien.

De machine naait op een normaal tempo.Vanwege de vrije arm is de machine ook geschikt voor het naaien van bijvoorbeeld tassen en broeken.

Lockmachine
Industriele lockmachine
Industriele vrije arm machine
IMG_8122.jpeg
Coverlockmachine
bottom of page