Studio Draadkracht

Oosterhamriklaan 181

9715 PC Groningen

 Openingstijden:

Dinsdag        18.00 - 22.00 uur

Woensdag    10.00 - 22.00 uur

Donderdag  10.00 - 22.00 uur

Vrijdag          10.00 - 17.00 uur

Zaterdag      10.00 - 15.00 uur

info@studiodraadkracht.nl

Telefoon tijdens openingstijden:

050 - 750 62 51

Telefoon buiten openingstijden:

06 - 441 282 22 (Ester Koot)

Over ons

Stichting Studio Draadkracht is opgericht door 5 enthousiaste vrouwen en wordt momenteel gerund door 4 vrouwen die allemaal op hun eigen wijze verbonden zijn met textiel. Naast hun reguliere banen en bezigheden hebben zij hun deskundigheid en passie samengebracht en zijn zij in april 2016 gestart met de Groningse Textielwerkplaats Studio Draadkracht. 

Brigit Grol Aanwezig: woensdagmiddag, donderdagochtend, soms zaterdag

Vanaf mijn 12de ben ik voor mezelf gaan naaien. Mijn eerste rokje was gemaakt van de ribbroek van mijn broer. Door het bestuderen van de patroonbladen heb ik mezelf geleerd kleding te naaien. Op een gegeven moment werd de behoefte het steeds beter te kunnen zo groot dat ik de opleiding tot costumière en coupeuse ben gaan doen. Daar ontdekte ik hoe leuk en inspirerend het is om samen met anderen bezig te zijn. Ik zelf heb een dergelijke plek gemist en mede daardoor is het idee om een textielwerkplaats op te zetten ontstaan. Ik hoop dat jij met net zoveel plezier en passie gebruik maakt van onze werkplaats.

Ester Koot Aanwezig: woensdag- en donderdagavond, vrijdagochtend, soms zaterdag

Kleuren, stofjesgek, kleding, vormgeving, ontwerpen, beetje chaotisch, beetje technisch, oog voor detail. 

Praktische en creatieve toepassingen, ook door samen te werken en te delen.

En ik ben coupeuse.

Silvia Hefting  Aanwezig: woensdagmorgen, soms zaterdag

Al vanaf jongs af aan ben ik bezig geweest met de restjes stof van mijn moeders naaiprojecten. Eerst met kleertjes maken voor de Barbies van mijn zusjes. Later, toen ik een jaar of 14 was, heb ik mijn eerste rok gemaakt van een oud gordijn. Dat was toen nog zonder patroon maar door goed te kijken hoe een rok in elkaar zit lukte het.

Het boeiende van textiel is dat het oneindig veel mogelijkheden biedt. Met 1 patroon is telkens weer iets te maken met een heel andere uitstraling. Die uitstraling wordt bepaald door de keus van het materiaal, het dessin en de accenten.

Wat ik belangrijk vind bij de naailessen is dat ik mijn enthousiasme voor het zelf maken van kleding kan overbrengen. Dat je leert, om met een niet al te ingewikkeld patroon, een kledingstuk te maken dat helemaal bij je past en waar je trots op bent.

Ik heb een docentenopleiding tekenen en textiele werkvormen.

Susan Biemans Aanwezig: dinsdagavond en donderdagmiddag

Al op jonge leeftijd was ik thuis altijd aan het 'prutsen' met allerlei materialen. Als tiener ben ik met hulp van mijn zussen begonnen met het naaien en pimpen van mijn eigen kleding. En dat is daarna nooit meer opgehouden.

Op de opleiding activiteitenbegeleiding en later de lerarenopleiding heb ik ook kennis gemaakt met andere beeldende- en textiele technieken en diverse materialen leren kennen. Dat heeft een enorme boost gegeven aan mijn eigen beeldende ontwikkeling.

Belangrijk bij Studio Draadkracht is voor mij het hergebruik van materialen en dat iedereen er vrij naar binnen kan lopen.

Hennie Bosma