top of page
Recente berichten

Vlogster Mijke Ebbers over Studio Draadkracht

Groningse Textiel Werkplaats

Lustig ronken de naaimachines in de gezellige textielwerkplaats van Studio Draadkracht. Vier vrouwen zitten achter de naaimachine en laten hun creativiteit de vrije loop om een kledingstuk voor hun kindje te maken onder begeleiding van een van de vijf initiatiefneemsters van Studio Draadkracht , Ester Koot. Enthousiast vertelt Ester wat de mogelijkheden zijn in deze nieuwe Groningse textielwerkplaats.

“Naast vrije inloop op dinsdag, woensdag en donderdag van 13.00 u tot 22.00 u is het ook mogelijk om hier allerlei naaicursussen te volgen of een ruimte te huren om zelf naailessen aan te kunnen bieden. Er is altijd deskundige begeleiding aanwezig. Heb je zelf geen stof of garen meegenomen is er geen nood aan de man, want er is een bonte verzameling stofjes en fournituren ter plekke te koop. Er staan verschillende huishoudmachines, industriemachines en lockmachines klaar om te gebruiken. Er is een extra hoge tafel voor het patroontekenen en knippen van de stoffen en in het zit hoekje met uitzicht op het park kun je tussendoor even genieten van een kopje koffie of thee of bladeren in een patroonblad. ”

Wij Korrewegwijk

In het naaiatelier van Studio Draadkracht is ook Amanda van Vossen aanwezig. Zij organiseert voor Wij Korrewegwijk cursussen voor thuiszittende vrouwen met kleine kinderen. “Op deze manier bieden wij vrouwen de kans om even tussen de dagelijkse beslommeringen uit te gaan om zichzelf te ontplooien en hun creativiteit te stimuleren op een laagdrempelige manier. De vrouwen kunnen zo kennismaken met de mogelijkheden van de naaimachine en tegelijkertijd een kledingstuk naaien voor hun kind.”

bottom of page