Naaicursus Eenvoudige rok, top of short

Je kunt al een beetje naaien en wilt de basistechnieken van het naaien op een naaimachine gebruiken om een eenvoudig kledingstuk voor jezelf te maken. Mocht je nog helemaal geen ervaring hebben met de naaimachine, doe dan eerst de ‘Korte naaicursus voor echte beginners’.

Inhoud van de cursus
Tijdens deze cursus leer je stap voor stap op basis van een patroon een kledingstuk (boxershort, rok of mouwloos bovenstuk) te maken, aangepast aan jouw maat. Je leert bijvoorbeeld het volgende:

  1. Maat opmeten

  2. Patroon lezen

  3. Patroon uit raderblad overnemen op patroonpapier

  4. Eventueel papierenpatroon aanpassen aan je eigen maten.

  5. Patroon op stof overnemen 

  6. Volgorde waarin je het kledingstuk in elkaar naait

Moet ik iets meenemen?
Tijdens de eerste les hoef je nog niets mee te nemen, maar dat mag natuurlijk wel. Tijdens de andere lessen neem je in ieder geval stof en garen mee. Afhankelijk van het patroon dat je kiest neem je dan ook elastiek, rits, koord en dergelijke mee. Je mag je eigen naaimachine meenemen, maar dat hoeft niet.

 

Voor de rest is alles aanwezig en bij de prijs inbegrepen: machines, centimeterband, linealen, snijmatten, naalden, spelden, patroonpapier, kalkeerpapier, enzovoorts). 

Cursusdata

Circa 6 x op donderdagavond

van 19.00 - 21.30 uur.

Geef je op en de cursus start zodra er minimaal 4 belangstellenden zijn. 

Niveau
Licht gevorderden

Docent

Ester Koot

Tel.: 06-441 282 22

Prijs

1 les  € 18,75 

5 lessen € 93,75

6 lessen € 112,50

inclusief koffie en thee

Aanmeldformulier

Let op: we nemen via e-mail contact met je op over je aanmelding. Het kan zijn dat je e-mail provider onze berichten als ongewenst of spam kenmerkt. Als je denkt dat je niks van ons hebt gehoord, check dan eerst even of het per ongeluk daar terecht is gekomen!